'Konami is bezig met Metal Gear Solid, Silent Hill en meer games'

News
maandag, 04 oktober 2021 om 10:30
metal gear solid 5f1633331741
De Japanse game studio Konami werkt naar verluidt aan verschillende games. Volgens VGC zou het gaan om games uit de Metal Gear Solid, Silent Hill en Castlevania reeksen. Dit heeft VGC gehoord van verschillende bronnen die anoniem willen blijven. Het project is namelijk geheim.
De eerste game waar de uitgever mee bezig zou zijn is een nieuwe Castlevania game. Dit doet Konami niet alleen. Het bedrijf werkt namelijk samen met een aantal andere lokale studio's. Volgens de bronnen wordt de game geen vervolg op een andere Castlevania game, maar wordt er een compleet nieuwe game gemaakt.
Dat geldt niet voor de andere populaire franchise van Konami. Voor Metal Gear Solid zou er namelijk gewerkt worden aan een remastered versie van Metal Gear Solid 3: Snake Eater. Nieuwe Silent Hill games zouden gemaakt worden door verschillende externe Japanse game studio's.

Lange tijd stil rond Konami

Het is groot nieuws dat er nu zo hard wordt gewerkt aan de verschillende games. Het is namelijk de laatste jaren erg stil rond Konami. De laatste Metal Gear Solid game kwam uit 2018 en de laatste Castlevania alweer uit 2014. De developer had deze soort games eigenlijk een beetje achtergelaten. De developer wil de productie van deze games weer oppakken.
De plannen zijn groot, zo zouden alle originele Metal Gear Solid games moeten worden geremastered en worden uitgegeven voor de nieuwe consoles.
Het is erg opvallend dat er nu toch wordt samengewerkt met externe studio's. Vroeger was Konami juist erg tegen het 'uitlenen' van haar games aan andere studio's. Dit zou zijn veranderd, omdat de meest recente games niet echt een succes zijn geweest voor de studio. Daarnaast zijn er ook grote namen vertrokken, zoals Hideo Kojima, de geestelijk vader achter de Metal Gear Solid-reeks.