'Metal Gear Solid Delta is niet de enige MGS remake in ontwikkeling'

News
maandag, 08 januari 2024 om 18:00
2023 05 13 metal gear solid 3 remake fechaf1704449526
Konami werkt momenteel aan Metal Gear Solid Delta, een remake van Snake Eater. Maar naar verluidt is het niet de enige MGS remake die in ontwikkeling is bij het bedrijf.
Sinds Hideo Kojima is vertrokken bij Konami in 2015, zullen we waarschijnlijk nooit meer een nieuwe Metal Gear Solid zien. Maar dat betekent niet meteen het einde van de franchise. Zo is het bekend dat Konami werkt aan een remake van Metal Gear Solid 3: Snake Eater en dat is zonder de hulp van Kojima.
Daarnaast is er mogelijk nog een remake in de maak bij Konami. Volgens de Spaanse website Areajugones, dat eerder de komst van de God War Ragnarok DLC lekte, wordt namelijk de allereerste Metal Gear Solid in een nieuw jasje gestoken.
Volgens de publicatie is Metal Gear Solid Delta momenteel de prioriteit, maar er wordt daarnaast ook gewerkt aan een remake van het eerste deel. Dat publicatie suggereert dat de game alleen speelbaar wordt op de PlayStation 5, maar aangezien Delta ook uitkomt voor de Xbox Series X en PC, lijkt het aannemelijk dat de remake ook op die platformen zal verschijnen.

Vreemde volgorde?

Als Konami daadwerkelijk werkt aan een remake van de eerste Metal Gear Solid, dan lijkt het een opvallende volgorde voor de studio om te volgen. Je zou in dat geval immers verwachten dat er eerst een remake komt van het origineel.
Daarentegen is Metal Gear Solid 3: Snake Eater een prequel die zich afspeelt in 1964. Het is dus mogelijk dat Konami een chronologische volgorde volgt. Daarnaast is Snake Eater bovendien één van de populairste en best ontvangen delen in de franchise, waardoor het niet vreemd is om met die remake te beginnen.