Modders maken flinke Portal 2 prequel

News
maandag, 08 januari 2024 om 17:30
portal revolutionf1704725373
Het wordt vaak gezegd dat Valve niet tot drie kan tellen. Ook de geliefde game Portal komt niet verder dan twee delen. Dankzij een mod is er nu toch in zekere zin een derde game, namelijk een prequel voor Portal 2.
Valve heeft al enige tijd geen volwaardige Portal-game meer gemaakt. Maar de games die er zijn hebben bij menig speler een speciaal plekje in hun hart. Wie altijd al een derde Portal-verhaal heeft willen spelen, kan zich nu vermaken met de mod Portal: Revolution.
Deze mod telt meer dan 40 nieuwe puzzels, waarin ook gloednieuwe mechanics worden gebruikt, zoals een nieuwe variant van de Laser Cube. Voor verschillende puzzels mag je alleen blauwe portalen maken. Vroeg in de eerste Portal-game kwam dat ook voor als introductie van het concept van de game, maar daardoor werd het nooit gebruikt voor complexere puzzels.
Het is zeker niet nieuw dat fans eigen Portal-puzzels maken, maar het ging zelden gepaard met nieuwe mechanics of een nieuw verhaal. Portal: Revolution dient als onofficiële prequel voor Portal 2. De speler wordt na de gebeurtenissen van Portal 1 wakker gemaakt door de robot Stirling, die Aperture hoopt te herstellen met behulp van een krachtig apparaat.

Hoe kun je Portal: Revolution spelen?

Als je interesse hebt in deze Portal-ervaring is het gelukkig niet al te moeilijk om hem te installeren. Portal: Revolution is te vinden op Steam en je kunt gewoon op de knop installeren drukken om hem te spelen. De mod zelf is gratis, maar je moet wel Portal 2 in je bibliotheek hebben om hem te kunnen installeren.
De makers van Portal: Revolution verwachten dat je zo'n 8 uur aan de mod kwijt bent. Dat lijkt niet veel, maar het is redelijk gemiddeld voor de single-player van een Portal-game.