Apple heeft de releasedatum van de Vision Pro onthuld

News
dinsdag, 09 januari 2024 om 9:00
De Vision Pro is al meer dan een half jaar geleden aangekondigd. Apple heeft nu ook eindelijk de releasedatum voor de headset bekendgemaakt.
Al lange tijd gingen er geruchten dat Apple werkt aan een VR/AR-headset en in juni werd de zogeheten Vision Pro officieel onthuld aan het grote publiek. Het prijskaartje was alleen wel even schrikken. Apple vraagt namelijk maar liefst 3499 dollar voor de headset. Daarnaast was er ook nog geen releasedatum bekendgemaakt, wat vrij opvallend is voor Apple. Normaal worden producten van het techbedrijf namelijk kort gelanceerd na de aankondiging, zoals de iPhone en Apple Watch.
Nu is dan eindelijk bekend wanneer de Vision Pro te koop is voor de consument. Vanaf 19 januari is het mogelijk om de headset in de pre-order te zetten en vanaf 2 februari is het apparaat daadwerkelijk te koop.
Ten minste, als je in de Verenigde Staten woont. Apple lanceert de Vision Pro namelijk voorlopig alleen in dat land. Wanneer de bril beschikbaar wordt gemaakt in Nederland en andere landen is nog niet bekend.

Oplossing voor brildragers

Naast de releasedatum heeft Apple ook de prijs voor aparte lenzen onthuld. Het is namelijk voor mensen die een bril dragen niet mogelijk om die onder de Vision Pro te stoppen. Het wordt voor gebruikers daarom mogelijk om speciale lenzen te kopen voor de Vision Pro. Voor 99 dollar zijn er leeslenzen beschikbaar, terwijl het 149 dollar kost om lenzen te kopen met een bepaalde sterkte.