Metal Gear Solid Delta release stilletjes onthuld door PlayStation

News
vrijdag, 05 januari 2024 om 11:30
2023 05 13 metal gear solid 3 remake fechaf1704449526
Konami is momenteel bezig met een remake van Metal Gear Solid 3, dat de naam Metal Gear Solid Delta: Snake Eater heeft gekregen. Nu lijkt PlayStation het releasejaar voor de game stilletjes te hebben onthuld.
Vrijwel elk jaar komt PlayStation met een trailer om te laten zien welke titels spelers kunnen verwelkomen op de console. Zo komen er deze keer titels voorbij die al een releasedatum hebben voor 2024, zoals The Last of Us Part 2 Remastered, Like A Dragon: Infinite Wealth, Final Fantasy VII Rebirth en Tekken 8.
Maar er komt ook een opvallende game langs in de trailer van PlayStation. Zo zou Metal Gear Solid Delta: Snake Eater ook dit jaar moeten uitkomen. Konami heeft alleen nog helemaal geen releasedatum voor de game bekendgemaakt.
Het lijkt er nu dus op dat het releasejaar per ongeluk is onthuld door PlayStation. Eerder werd de game al officieel onthuld door PlayStation en de game komt bovendien naar de PS5, waardoor er intern waarschijnlijk al duidelijk is wanneer de titel moet verschijnen. Konami heeft nog niet gereageerd op het releasejaar in de trailer.

Opnieuw sluipen met Naked Snake

Metal Gear Solid Delta: Snake Eater is een remake van het derde deel in de Metal Gear Solid-reeks. Snake Eater kwam origineel uit in 2004 voor de PlayStation 2, met later een versie voor de Nintendo 3DS in 2012.
De game speelt zich af in 1964, drie decennia voor de eerste Metal Gear Solid. Spelers kruipen dan ook in de huid van Naked Snake, de voorvader van Solid Snake. In de jungle moeten spelers een Russische wetenschapper redden en een experimenteel superwapen saboteren.