Meta heeft grote verwachtingen voor Threads

News
donderdag, 27 juli 2023 om 13:30
threads headerf1689159430
Meta heeft onlangs een nieuw social media platform gelanceerd. Threads lijkt gemaakt als een directe concurrent voor Twitter (nu X) en had al snel vrij veel gebruikers. Meta CEO Mark Zuckerberg verwacht dat het platform ook op de lange termijn een succes blijft.
Onlangs lanceerde Meta Threads, een Twitter-actige app die je kunt gebruiken met je Instagram-account. Het platform is vanzelfsprekend ook ter sprake gekomen bij de laatste kwartaalbespreking van Meta. Zuckerberg verwacht dat Threads nog enorm kan groeien (via The Verge).
Zuckerberg vindt het merkwaardig dat er nog geen vergelijkbare app voor tekstgesprekken is die de mijlpaal van een miljard gebruikers heeft bereikt. Threads is daar ook nog lang niet, maar bereikte de 100 miljoen gebruikers wel sneller dan elke andere software ooit. Hoewel veel van die gebruikers niet lang actief zijn gebleven, zijn er nogs steeds tientallen miljoenen actieve gebruikers.
Als Meta ervoor kan zorgen dat Threads meer gebruikers vasthoudt, heeft Zuckerberg er het volste vertrouwen in dat er “genoeg benzine op [Threads] gegooid kan worden” om het ook te laten groeien, waarna Meta kan gaan nadenken over advertenties op het platform of een ander verdienmodel. In eerste instantie zal er vooral gewerkt worden aan nieuwe features voor het platform.

Threads voorlopig niet in Nederland

Nederlanders die Threads wel interessant vinden trekken voorlopig nog aan het kortste eind. Het platform is in Nederland en veel andere Europese markten nog niet beschikbaar. Er was in eerste instantie een omweg om het toch te gebruiken, maar dat werkt inmiddels ook niet meer.