Meer uitgevers en studio's bevestigd voor gamescom 2021

News
dinsdag, 10 augustus 2021 om 13:00
Aan het einde van deze maand is het weer tijd voor de gamescom. Voor de 2021-editie hebben nu nog meer uitgevers en studio's hun aanwezigheid bevestigd aan de organisatie.
Hoewel gamescom 2021 toch niet op de gebruikelijke manier gehouden kan worden - de organisatie wilde er een ‘hybride’ evenement van maken - belooft het wel weer een spektakel te worden. Tijdens de digitale versie van de gamescom zullen er namelijk veel bedrijven aanwezig zijn om hun nieuwste games te tonen.
Er waren al een aantal uitgevers en ontwikkelaars bevestigd, maar daar zijn er nu nog een aantal bijgekomen. De organisatie van de gamescom laat weten dat ook Konami, MediaTonic (de ontwikkelaar van Fall Guys), Smilegate West, Daedalic (The Lord of the Rings: Gollum), Frontier Developments Netmarble en Pearl Abyss Corp. aanwezig zullen zijn op het evenement. Konami zal waarschijnlijk groots uitpakken met eFootball, de nieuwe naam voor PES 2022 die free-to-play zal worden.

Meer grote namen op gamescom 2021

Naast namen als Konami en MediaTonic is er al eerder een hele waslijst met ontwikkelaars en uitgevers bekendgemaakt die aanwezig zullen zijn op de gamescom. Zo zullen onder andere Xbox, Ubisoft, Activision, EA en Bandai Namco groot gaat uitpakken op de beurs. Met name Xbox heeft veel plannen voor de gamescom.
Net zoals vorig jaar zal gamescom worden afgetrapt met een liveshow, gepresenteerd door Geoff Keighley. Het zal deze keer een flinke zit zijn, want Opening Night Live gaat maar liefst twee uur duren! Op 25 augustus om 20:00 Nederlandse tijd kan je van de show genieten.