Opening Night Live show van gamescom gaat twee uur duren

News
donderdag, 05 augustus 2021 om 14:30
Na een jaartje afwezigheid is de gamescom weer terug later deze maand met een digitale versie. De beurs zal worden geopend met de Opening Night Live show, die maar liefst twee uur lang gaat duren.
Vorig jaar kon de normale versie van de gamescom niet doorgaan door het coronavirus. In plaats daarvan werd er een presentatie gehouden met Geoff Keighley, waarbij nieuwe beelden en games werden getoond. Hoewel er dit jaar een digitale versie van de gamescom gehouden wordt, zal de Opening Night Live show ook weer worden georganiseerd.
Wat we precies zullen gaan zien tijdens de show, daar moeten we nog even geduld voor hebben. We weten nu wel dat het een uitgebreide show gaat worden. Via Twitter meldt organisator en host Geoff Keighley dat het evenement maar liefst een twee uur durende showcase zal gaan worden. Opening Night Live gaat om 20:00 Nederlandse tijd van start op 25 augustus en zal live te volgen zijn via YouTube.

Nog meer grote namen op gamescom

Naast Opening Night Live zal er dus ook een digitale versie van gamescom worden georganiseerd, waarbij verschillende ontwikkelaars en uitgevers hun nieuwste projecten tonen. Daarvoor hebben al flink wat grote namen toegezegd. Zo zullen onder andere EA, Bethesda, Ubisoft en Xbox op de beurs aanwezig zijn. Check hier de volledige lijst van uitgevers en ontwikkelaars die op gamescom zullen staan.
De gamescom zal dit jaar georganiseerd worden van woensdag 25 tot en met zondag 27 augustus. Het digitale evenement zal gratis te 'bezoeken' zijn voor iedereen. Eerder zou er nog een 'hybride versie' van de gamescom komen, met een gelimiteerd aantal bezoekers, maar door de huidige coronacijfers is dat plan toch niet mogelijk.