Reddit-oprichter ziet Play-To-Earn games als de toekomst

News
donderdag, 20 januari 2022 om 14:30
pexels brett jordan 5437588f1630057439
Alexis Ohanian is medeoprichter van Reddit, maar de laatst tijd houdt hij zich ook bezig met Crypto. Tijdens een Where It Happens podcast zou hij gezegd hebben dat Play-To-Earn games de toekomst van de game-industrie zullen zijn.
Betaald krijgen voor gamen lijkt nu iets dat alleen kan als je streamt of meedoet aan toernooien, maar volgens Ohanian is het straks normaal dat gamers betaald krijgen voor het spelen van games. Hij zegt zelfs dat 90 procent van de games zo'n systeem zullen gaan hebben. Dit concept heet Play-to-Earn en het idee is dat je betaald krijgt in crypto.

Wat is Play-to-Earn?

Het idee is dat je tijdens het gamen wordt uitbetaald in Crypto. Deze munten kan je dan in de game uitgeven aan items om de economie van de game te stimuleren, maar je kan het ook inruilen voor euro's. Dit betekent dus dat je in theorie geld kan verdienen door het gamen.
Ohanian denkt dat over een paar jaar mensen er meer bewust van zijn dat tijd geld kost, dus dat spelers in plaats van vervelende advertenties juist betaald willen worden voor het spelen van games. Games die dus niet een Play-to-Earn systeem hebben zullen dus leeglopen waardoor veel studio's gedwongen zijn zo'n systeem toe te voegen.
Of dit ook werkelijkheid wordt moet nog maar blijken. Bedrijven lijken nu vooral in te zetten op het toevoegen van NFT's. Ubisoft komt zelfs met een eigen platform en Sega heeft een handelsmerk aangevraagd voor het NFT onderdeel van het bedrijf. De focus lijkt bij bedrijven dus momenteel ergens anders te liggen, maar Ohanian denkt dat dit dus snel zal veranderen.