Max Verstappen wil ook winnen met zijn eigen raceteam

News
woensdag, 02 augustus 2023 om 13:30
max verstappen gp groot brittannie 2023f1688974007
Max Verstappen is niet alleen de regerend F1-wereldkampioen, hij wil ook zijn eigen raceteam opzetten. De Nederlander is behoorlijk ambitieus, want hij wil er meteen mee winnen.
Het is geen geheim dat Max Verstappen een enorme passie heeft voor racen. Als de Nederlander niet bezig is met de Formule 1, dan is de kans groot dat hij in zijn setup thuis zit voor een simrace of kijkt naar een race in een andere klasse.
Daarnaast heeft Verstappen ook de droom om een eigen raceteam op te zetten. Daar is de Nederlander momenteel al mee bezig en hij heeft daar ambitieuze plannen voor, zo laat hij weten in gesprek met FORMULE 1 Magazine.

“Het staat nu nog enigszins in de kinderschoenen. Het uiteindelijke doel is wel om een eigen raceteam op te zetten. We zullen beginnen in de GT3-klasse en dan zien we op een gegeven moment wel waar het schip strandt. Als het strandt… Als ik iets doe, dan wil ik het wel goed doen. Ik wil winnen, ook hiermee.”

Opstap voor nieuwe coureurs

Het team heeft ook een speciale functie voor Verstappen. De Nederlander wil het namelijk makkelijker maken voor talentvolle coureurs om naam te maken in de motorsport, zonder dat ze daarvoor rijke ouders of een sponsor nodig hebben.
Met zijn team wil Verstappen namelijk een opstap naar GT3 maken voor simracers. De Nederlander heeft al vaker gezegd dat de simracewereld vol zit met talentvolle coureurs, die ook goed uit de voeten kunnen in een echte raceauto.