Hamilton: "Als ik in de auto van Perez zat, zou het anders lopen voor Max Verstappen"

News
dinsdag, 01 augustus 2023 om 17:30
lewis hamilton max verstappen gp spanje 2023f1685958075
Max Verstappen gaat momenteel met speels gemak af op zijn derde wereldtitel op rij in de Formule 1. Volgens Lewis Hamilton zou dan wel anders zijn als hij in de auto van Sergio Perez zat.
In 2021 moest Max Verstappen tot de laatste ronde van de laatste Grand Prix vechten tegen Lewis Hamilton om zijn eerste titel te winnen. De afgelopen twaalf maanden kunnen bijna niet anders verlopen voor de Nederlander. In de eerste helft van 2022 kreeg hij nog tegenstand van Charles Leclerc, maar sinds de zomerstop van dat jaar bestaat de concurrentie alleen uit nog teamgenoot Sergio Perez.
Even leek het erop dat de Mexicaan een titelkandidaat zou worden in 2023, maar sinds de GP van Miami heeft Verstappen duidelijk gemaakt hoe de verhoudingen liggen. De mentaliteit van Perez lijkt sindsdien vermorzeld en dat is duidelijk terug te zien aan het klassement. Verstappen staat bovenaan met 314 punten, terwijl Perez tweede staat met 189 punten.
Volgens Lewis Hamilton is Red Bull Racing momenteel veel te sterk voor de andere teams. Maar als hij in de auto van Perez zat, dan zou hij wel tegenstand kunnen bieden aan zijn oude rivaal, zo vertelt hij aan Sporza.

“Momenteel is het onmogelijk om de Red Bulls te verslaan, tenzij ze de finish niet halen. Wil ik ook zo'n snelle auto? Uiteraard. Als ik in Sergio's auto zat, zou het anders lopen voor Max. Maar dat is niet het geval. Op een dag zullen we hen weer kunnen uitdagen.”

Dominantie met een groot verschil

Teambaas Toto Wolff ziet dezelfde dominantie bij Red Bull Racing als bij Mercedes tussen 2014 en 2016. Daarbij is er alleen wel een groot verschil volgens de Oostenrijker. Mercedes had destijds namelijk twee auto’s die tegen elkaar vochten, ‘dat ten minste voor een beetje entertainment zorgde’.

Populair Nieuws

Laatste Reacties