Max Verstappen krijgt schuld van moeizame verkoop F1-tickets

News
vrijdag, 21 juni 2024 om 11:00
max verstappen gp canada 2024 post race
De organisatie van de GP van Groot-Brittannië krijgt niet alle kaartjes verkocht en geeft daar Max Verstappen de schuld van. Maar de wereldkampioen is niet van die kritiek gediend.
De Grand Prix van Groot-Brittannië is normaal één van de populairste races van het seizoen. Het circuit van Silverstone is immers zeer geliefd en staat garant voor spectaculaire races en daarnaast heeft F1 nu een groot aantal Britse coureurs die in de sport rijden.
Toch lukt het maar niet om alle kaartjes verkocht te krijgen. Stuart Pringle, de directeur van Silverstone Circuit, meldt dat de verkoop dit jaar maar moeizaam verloopt. Volgens de organisator komt dat door Max Verstappen. Als er een grote kans is op dezelfde winnaar elke race, dan haalt dat volgens Pringle ‘de scherpe kantjes er vanaf’. Dat zegt de directeur in gesprek met Motorsport.com.
Voorafgaand aan de GP van Spanje wordt de Nederlander gevraagd naar de opmerkingen van Pringle. En volgens de wereldkampioen kan de organisatie beter in de spiegel kijken, zo meldt onder andere GPblog.com.

“Ik denk niet dat dat mijn fout is. Het Formule 1-seizoen is heel spannend. Er zijn veel teams die vechten om de overwinning. Als een organisator zijn stoeltjes niet kan verkopen en mij de schuld geeft, dan moet die eens naar zichzelf kijken.”

- Max Verstappen

Flexibele woekerprijzen

Veel Britse F1-fans zijn het eens met Verstappen. Volgens hen is de reden waarom ze niet afreizen naar Silverstone niet de hoge winkans voor de Nederlander, maar de prijzen voor de tickets. Niet alleen zijn de prijzen flink gestegen de laatste jaren, sinds vorig jaar is er ook een ‘flexibel systeem’ geïmplementeerd.
Zodra het systeem merkt dat er veel vraag is naar kaartjes, dan wordt automatisch de prijs verhoogd. Maar ondertussen werkt het niet averechts, dus fans zijn nooit goedkoper uit met het systeem. En zelfs met de laagste prijs zijn fans voor een general admission-ticket op zondag maar liefst 309 pond kwijt. Dat is een groot verschil met andere Grands Prix in Europa.

Populair Nieuws

Laatste Reacties