De PlayStation Portal is nu overal te gebruiken

News
vrijdag, 21 juni 2024 om 10:00
project q playstationf1686218815
De PlayStation Portal is iets meer gelimiteerd dan een traditionele handheld. Maar je kan het apparaat dankzij een update nu wel bijna overal gebruiken.
Toen de eerste geruchten opdoken over de PlayStation Portal - destijds nog onder de naam Project Q - leek het erop dat de PlayStation Vita eindelijk een opvolger zou krijgen. Maar toen het nieuwe apparaat officieel uit de doeken werd gedaan, was duidelijk dat Sony voor een andere route had gekozen.
De PlayStation Portal is namelijk een companion device voor de PlayStation 5. Zonder de console kan je de handheld niet gebruiken. De games die je erop speelt worden namelijk gestreamd vanaf de PS5. Je kan dus niet even een disc erin stoppen en onderweg je favoriete games spelen.
Het is wel mogelijk om de Portal mee te nemen naar andere locaties, om daar verder te spelen - zolang de PlayStation 5 thuis aan staat en is verbonden met het internet. Wanneer je vervolgens verbindt met het wifi-netwerk op bijvoorbeeld je werk, kan je gewoon vanuit je bureaustoel gamen.
Voor de wifi-verbinding moest het alleen wel gaan om een normale verbinding, zonder speciale stappen. Met de nieuwe update voor de PlayStation Portal is daar alleen verandering in gekomen, waardoor het meer fungeert als een traditionele handheld.

Verbinding maken met elk wifi-netwerk

Je kan de Portal nu laten verbinden met openbare wifi-netwerken, die je sturen naar een speciale webpagina om in te loggen. Zit je bijvoorbeeld in de trein, dan kan je nu verbinding maken met het internet van de NS. En dat geldt ook voor vliegvelden, koffietentjes en hotels. Ideaal dus vlak voor de start van het vakantieseizoen.
In plaats van de speciale webpagina te bezoeken, toont de Portal een QR-code op het scherm. Wanneer je die scant met je smartphone, kan je de extra stappen daarop uitvoeren en verbinding maken met het wifi-netwerk.

Populair Nieuws

Laatste Reacties