Wat is het verschil tussen Hamilton en Verstappen? "Hij is agressiever"

News
donderdag, 20 juni 2024 om 20:00
max verstappen lewis hamilton gp china 2024
Charles Leclerc strijdt al een tijdje vooraan het veld om overwinningen en pole positions. Daarbij is hem een duidelijk verschil in rijstijl opgevallen tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton.
Lange tijd heeft Lewis Hamilton de Formule 1 gedomineerd. Qua statistieken is de Brit zonder twijfel de beste van allemaal. Niet alleen heeft hij namelijk net zoals Michael Schumacher zeven wereldtitels op zak, hij heeft ook nog eens het meeste aantal overwinningen (103) en pole positions (104).
De laatste overwinning van Hamilton is alleen wel alweer een tijd geleden, de GP van Saudi-Arabië in 2021 om precies te zijn. Sindsdien is Max Verstappen namelijk aan het domineren geweest. De Nederlander heeft in die tijd al drie titels bemachtigd en kan daar dit jaar mogelijk een vierde aan toevoegen.
Al die tijd heeft Charles Leclerc vaak vlak achter en voor beide coureurs gereden. In gesprek met het Italiaanse La Stampa vertelt de Monegask over de twee verschillende rijstijlen van de wereldkampioenen.

“Ze zijn allebei natuurlijk heel erg snel. Wat Lewis betreft zou ik zeggen dat hij ook heel berekenend is. Dan bedoel ik op de baan. In de manier hoe hij beweegt, hoe hij de auto neerzet als hij aan het aanvallen of verdedigen is. Verstappen is wat agressiever. Hij is meer het type die denkt ‘Als er een gat is, dan ga ik er gewoon voor’.”

- Charles Leclerc

Nieuwe teamgenoten

De vraag is natuurlijk wel in hoeverre vrijuit Leclerc kan spreken over Hamilton. Hoewel de zevenvoudig wereldkampioen momenteel namelijk nog rijdt voor Mercedes, is dat over een aantal maanden niet meer het geval.
Vanaf 2025 zal Hamilton het karmozijnrood van Ferrari aantrekken en de teamgenoot worden van Leclerc. De Monegask zal die relatie op een goede manier willen beginnen. De laatste tijd is het tweetal ook vaak met elkaar in gesprek te zien naast de baan.

Populair Nieuws

Laatste Reacties