Wolff is overtuigd dat Hamilton de titel van Verstappen kan afpakken

News
dinsdag, 16 januari 2024 om 17:30
max verstappen lewis hamilton gp verenigde staten 2023f1698391349
Lewis Hamilton is ondertussen alweer 39 jaar oud, maar Toto Wolff heeft nog veel vertrouwen in zijn coureur. Zo is de teambaas ervan overtuigd dat hij de titel kan afpakken van Max Verstappen, mits hij de juiste auto krijgt.
Met zeven wereldtitels, 103 overwinningen en 104 pole positions heeft Lewis Hamilton meer dan zijn strepen verdiend in de Formule 1. De Brit is dan ook een vaste naam in de discussie over de beste coureur aller tijden. Hamilton wordt er alleen niet jonger op en is met 39 jaar de op-één-na oudste coureur in de sport. Alleen de 42-jarige Fernando Alonso is ouder.
De concurrentie wordt bovendien steeds beter in de Formule 1. De laatste jaren is een aantal zeer getalenteerde jonge coureurs de sport in gekomen, zoals Lando Norris, Charles Leclerc, George Russell en vorig jaar nog Oscar Piastri. En natuurlijk mogen we niet Max Verstappen vergeten, die elk jaar beter lijkt te worden en inmiddels al drie titels op zijn naam heeft geschreven.
Toch is Toto Wolff ervan overtuigd dat Hamilton het nog steeds in zich heeft om zijn achtste wereldtitel te veroveren. Dat laat hij weten in een interview met Gazzetta dello Sport. Daarvoor heeft Hamilton alleen wel de hulp van Mercedes nodig.

“Er is een reden waarom Lewis alle records heeft gebroken en zeven wereldtitels pakte; omdat zijn niveau hoger is dan dat van anderen. Als we hem een goede auto geven, eentje die hij vertrouwt, dan kan hij terug vooraan komen. Daarover bestaat geen twijfel.”

Flinke uitdaging voor Mercedes

Het afleveren van een auto die goed genoeg is om een wereldkampioenschap te winnen, dat is alleen makkelijker gezegd dan gedaan voor Mercedes. Sinds de nieuwe reglementen heeft Red Bull Racing een flinke voorsprong opgebouwd en het team zal dat niet zo makkelijk uit handen geven.
Bovendien is Mercedes pas halverwege 2023 afgestapt van het zero sidepods-ontwerp. Een concept dat goed leek op papier, maar in de praktijk absoluut niet werkte. Het is dus de vraag hoe snel het team het nieuwe ontwerp onder de knie krijgt.