The Last of Us aflevering 6 teaser hint naar tweede game

News
maandag, 13 februari 2023 om 9:00
the last of us bella ramsey pedro pascalf1673953542
De vijfde aflevering van The Last of Us is verschenen op HBO Max. Sinds gisteren is de nieuwe aflevering te bekijken en de streamingdienst heeft nu op YouTube alvast een teaser gedeeld voor de zesde aflevering. Deze geeft alvast een kleine blik op elementen die in de tweede game pas horen te komen.
In de korte teaser van de zesde aflevering wordt een nieuwe locatie onthuld. Het betreft Jackson, de nederzetting van Joels broer Tommy. Het dorpje zit alleen niet in de oorspronkelijke game. In de titel uit 2013 kom je Tommy namelijk tegen in een nabij gelegen dam en help je hem mee deze te herstellen.
Vanuit de trailer valt op te maken voor spelers die beide games hebben gespeeld dat de serie de locatie verandert. In plaats daarvan is Jackson de plek waar de twee elkaar weer tegenkomen. Het is een flinke verandering voor de serie, maar wel één die vooral logisch in de oren klinkt voor iedereen die The Last of Us Part II heeft gespeeld.
Bekijk de teaser hieronder zelf
Jackson speelt daar als locatie namelijk een centrale rol in. Uit de preview valt op te maken dat kijkers van de serie alvast een glimp krijgen van het stadje, terwijl fans van de games een feest van herkenning te wachten lijkt te staan. Een tweede seizoen voor de populaire HBO-serie is immers al aangekondigd.

Tweede seizoen van The Last of Us onderweg

Volgens makers Neil Druckmann en Craig Mazin gaat het tweede seizoen rechtstreeks de gebeurtenissen volgen van de 2020-game. Of dat verhaal in één seizoen past, weet het duo zelf ook nog niet. Wanneer dat seizoen gefilmd wordt, is eveneens nog onbekend.