Max Verstappen behaalt indrukwekkende mijpaal voor Red Bull Racing

News
maandag, 19 juni 2023 om 12:30
max verstappen gp canada 2023f1687168953
Met de winst in Canada heeft Max Verstappen zijn 41ste Grand Prix-overwinning behaald in de Formule 1. Maar met die prestatie heeft de Nederlander ook een indrukwekkende mijlpaal bereikt voor Red Bull Racing.
Toen Red Bull in 2005 het team van Jaguar Racing overnam, was het team nog het lachertje van de Formule 1. Wat had een energiedrankjesfabrikant immers te zoeken tussen serieuze autofabrikanten en professionele F1-teams? Maar vier jaar later behaalde Red Bull Racing haar eerste overwinning en tegenwoordig is het team niet meer weg te denken uit de Formule 1.
Daar komt nu bovendien een indrukwekkende mijlpaal bij. Met de overwinning van Max Verstappen in Canada gisteravond heeft Red Bull Racing namelijk 100 overwinningen op haar naam gezet. Alleen Williams, Mercedes, McLaren en Ferrari zijn dat eerder gelukt in de sport.
Verstappen is verantwoordelijk geweest voor maar liefst 41 overwinningen en is dan ook trots op wat het team heeft bereikt in vrij korte tijd. Dat laat hij weten tijdens de persconferentie na afloop van de GP van Canada.

“Ik heb er 41 van gewonnen. We moeten maar eens over een nieuw contract gaan praten haha! Nee, eerlijk, het is een geweldige prestatie voor het team. We wisten dat dit de eerste mogelijkheid was om dit voor elkaar te krijgen, dus ik ben heel blij dat het gelukt is. Het nieuwe deal is 200!”

Stijgen op de ranglijst

Met zijn 41 overwinningen heeft Verstappen nu ook het aantal overwinningen van Ayrton Senna geëvenaard. De Nederlander staat daardoor nu op de gedeelde vijfde plaats als het aankomt op de meeste overwinningen in de Formule 1.
Verstappen kan dit seizoen bovendien nog stijgen op de lijst. De nummers vier (Alain Prost met 51 overwinningen) en drie (Sebastian Vettel met 53 overwinningen) zijn theoretisch in te halen voor de regerend wereldkampioen.