Hamilton vreest voor zijn records door aanstormende Verstappen

News
vrijdag, 16 juni 2023 om 9:30
lewis hamilton max verstappen gp spanje 2023f1685958075
Lewis Hamilton heeft momenteel met afstand het record in handen voor de meeste overwinningen in de Formule 1. Maar de Brit denkt dat Max Verstappen dat record kan verbreken.
Max Verstappen lijkt momenteel niet te stoppen. Als de regerend wereldkampioen aankomend weekend de Grand Prix van Canada wint, dan komt hij op gelijke voet te staan met Ayrton Senna. Beide coureurs zullen dan 41 overwinningen in F1 op hun naam hebben staan. Verstappen zou dan ook nog maar vier andere coureurs op de lijst voor zich hebben.
Momenteel wordt de lijst aangevoerd door Lewis Hamilton, met een onvoorstelbare 103 overwinningen. Verstappen heeft dus nog een flinke weg te gaan, maar Hamilton is ervan overtuigd dat de Nederlander zijn record kan verbreken. Dat laat hij weten aan de media in Canada, waaronder RaceFans.net.

“Hij heeft nog een lange carrière voor zich dus ik denk absoluut dat hij het record kan verbreken. Uiteindelijk zijn records er om gebroken te worden en hij heeft een geweldig team. Wij moeten nu harder werken om mijn aantal overwinningen te kunnen aanscherpen.”

Verstappen en Hamilton weer tegen elkaar?

Hamilton wil ook weer een competitieve Mercedes-auto tot zijn beschikking hebben, omdat hij weer direct wil racen tegen Verstappen. De afgelopen anderhalf jaar is Hamilton amper in de buurt gekomen van de Nederlander, in tegenstelling tot het bloedspannende seizoen in 2021.
Hamilton is niet de enige die weer hoopt op een spannende strijd tussen Red Bull Racing en Mercedes. Verstappen zelf hoopt namelijk ook op concurrentie in de Formule 1.