Hideo Kojima wil een game ontwikkelen in de ruimte

News
maandag, 19 juni 2023 om 11:30
kojimahideo spotify38 re 1f1661339988
Hideo Kojima heeft soms wilde plannen als het gaat om zijn games. Nu wil de bedenker van Metal Gear Solid een game gaan ontwikkelen in de ruimte!
De projecten van Hideo Kojima zijn soms nogal vreemd voor de buitenwereld. Zo was het bijvoorbeeld een lange tijd een groot mysterie wat voor soort game Death Stranding zou worden, zelfs vlak voor release. En vorig jaar heeft de ontwikkelaar nog aangegeven dat hij zelfs games wil blijven ontwikkelen na zijn dood.
Daar is nu een nieuwe droom bij gekomen. Bij de première van de nieuwe documentaire Connecting Worlds, sprak Kojima met Summer Game Fest-organisator en goede vriend Geoff Keighley. Tijdens het gesprek werd Kojima gevraagd wat voor plannen hij heeft voor de toekomst, waarop de ontwikkelaar met een opmerkelijk antwoord kwam, zo meldt Stephen Totila van Axios.

“Ik wil naar de ruimte gaan. Ik wil naar de ruimte gaan en daar een game ontwikkelen die je kan spelen in de ruimte. Dus kan iemand mij alsjeblieft naar de ruimte sturen?”

Het creatieve proces van Kojima

Wat voor idee er achter de speciale game van Kojima zit, is niet duidelijk. Maar het is soms sowieso een raadsel hoe het brein werkt van de Japanse ontwikkelaar. Met de documentaire Connecting Worlds krijgen we daar wel een beetje inzicht in.
De documentaire gaat namelijk over het creatieve proces van Kojima bij het maken van zijn games. Daarbij wordt ook ingegaan op de oprichting van Kojima Productions, de onafhankelijke studio van de Japanner.