Marvel's Spider-Man 2 slaat mogelijk gedeelte van de wereld over

News
donderdag, 27 juli 2023 om 16:30
fjvoqhbveaa6ait1f1670830430
Veel PlayStation 5-eigenaren kijken uit naar de release van Marvel’s Spider-Man 2. Maar mogelijk slaat de nieuwe game van Insomniac een gedeelte van de wereld over.
Sinds vorige week is het mogelijk om Marvel’s Spider-Man 2 in de pre-order te zetten. Spelers in verschillende landen in het Midden-Oosten geven alleen aan dat het niet mogelijk is om de nieuwe game te pre-orderen, zo valt te lezen op de subreddit voor Marvel’s Spider-Man. Sindsdien is ook de leeftijdsindicatie voor de game verdwenen van de lokale PlayStation-website.
Het lijkt er daardoor op dat Marvel’s Spider-Man 2 gecensureerd gaat worden in het Midden-Oosten. Daardoor kan de game helemaal niet uitkomen of er worden elementen uit de game weggehaald, waardoor de release in die regio wordt uitgesteld. De releasedatum van 20 oktober is namelijk ook niet meer te vinden op de website van PlayStation. Er staat alleen nog dat ‘de releasedatum nog bepaald moet worden’.

Meer censuur voor Spider-Man

Het zal niet de eerste keer zijn dat er games, films of series worden gecensureerd in het Midden-Oosten. Zo werd de release van Spider-Man: Across the Spider-Verse geblokkeerd in de Verenigde Arabische Emiraten. In de film was namelijk in één frame een poster te zien met daarop de tekst ‘Protect trans lives’.
Ook een aflevering van The Last of Us werd gecensureerd in het Midden-Oosten. Het ging om een aflevering waarin twee vrouwelijke karakters elkaar zoenen. Het shot in kwestie is simpelweg uit de aflevering geknipt.