Nieuwe The Last of Us aflevering gecensureerd in sommige landen

News
dinsdag, 28 februari 2023 om 14:00
the last of us bella ramsey pedro pascalf1673953542
Afgelopen weekend kwam aflevering 7 uit van de populaire HBO-serie The Last of Us. Nu blijkt alleen dat de nieuwe aflevering niet voor iedereen hetzelfde was in de wereld.
Let op: dit bericht bevat spoilers over The Last of Us!
The Last of Us serie heeft een aantal dingen veranderd, maar blijft vrij trouw aan de originele game van Naughty Dog. Zo worden fans getrakteerd op een flashback in de nieuwe aflevering, die gebaseerd is op de DLC The Last of Us: Left Behind. Aflevering 7 heeft dan ook dezelfde titel als de uitbreiding.
Het verhaal gaat over Ellie (Bella Ramsey) en Riley (Storm Reid), voorafgaand aan de gebeurtenissen in The Last of Us. Het komt uiteindelijk tot een zoen tussen de twee karakters, maar niet alle kijkers hebben die scène gezien, zo blijkt uit posts op Twitter.
Streamingpartner OSN+ heeft namelijk de scène gecensureerd in de MENA-regio (Noord-Afrika en het Midden-Oosten). Vlak voordat de kus plaatsvindt, gaat de scène ineens over op de beelden erna.

Opvallende censuur

Het is niet de eerste keer dat OSN+ censuur toepast op Westerse series. In House of the Dragon en How to Get Away With Murder werden namelijk romantische scènes met homoseksuele karakters verwijderd. Daar kreeg de zender destijds veel kritiek op.
Dat de kus uit The Last of Us eruit is geknipt is alleen wel opmerkelijk te noemen. In een eerder aflevering in de serie was namelijk een romantische scène tussen Bill en Frank te zien. Die werd er alleen niet uitgeknipt door de zender.