Marvel maakt het MCU beter te volgen

News
dinsdag, 07 november 2023 om 12:30
marvel echof1699258902
Ooit kon je door eens in de zoveel tijd naar de bioscoop te gaan het MCU volgen. Maar met alle series op Disney+ is het een stuk lastiger om te weten wat wel en niet belangrijk is voor de volgende film. Marvel komt nu met een oplossing.
Binnenkort verschijnt The Marvels, een vervolg op zeker drie series en een film. Dat zal voor sommige kijkers verwarrend zijn, helemaal als ze één van die series hebben overgeslagen, of niet hadden verwacht dat hij belangrijk zou zijn. De regisseur van The Marvels maakt dankbaar gebruik van deze verwarring, maar er zullen in de toekomst vast nog veel films en series verschijnen waarvan de makers wél willen dat je ze helemaal begrijpt.
Daarom komt Marvel nu met een manier om aan te duiden welke series je moet zien, of liever gezegd, welke series je over kunt slaan. Als een project zich afspeelt in het MCU, maar een op zichzelf staand verhaal vertelt dat geen voorzetjes geeft naar bijvoorbeeld een Avengers-film, wordt dat voortaan een Marvel Spotlight genoemd. De nieuwe serie Echo, die in januari naar Disney+ en Hulu komt, wordt de eerste Spotlight.
Marvel heeft deze naam al eerder gebruikt in stripboeken. Ook daar gaf het aan dat je een verhaal volledig geïsoleerd kon lezen. Het is de bedoeling dat je een Spotlight-serie kunt kijken zonder voorkennis en hem vervolgens ook niet gezien hoeft te hebben om het overkoepelende verhaal van het MCU te volgen.

Welke MCU-series worden een Marvel Spotlight?

Op dit moment is Echo de enige serie die het Spotlight-label heeft gekregen, maar in de toekomst gaan we het vaker zien. Er zijn alleen geen titels bekend waarvan nu al zeker is dat het een Spotlight-project wordt. Het zal moeten blijken of Marvel Spotlight-projecten en de rest van het MCU op de lange termijn ook echt goed gescheiden kan houden.