Opvallend: Marvel serie Echo komt niet alleen naar Disney+

News
maandag, 06 november 2023 om 10:00
marvel echof1699258902
Het is nu al een tijdje het geval dat wie het MCU wil volgen, bij Disney+ moet zijn. Nieuwe Marvel-series komen exclusief naar die dienst. Maar opvallend genoeg gaat Marvel die regel breken met de nieuwe serie Echo.
Kort nadat het personage verscheen in Hawkeye, kwam Marvel met de aankondiging dat Echo een eigen serie zou krijgen. Die had nog dit jaar moeten verschijnen, maar is iets opgeschoven naar januari 2024. Opvallend genoeg komt de serie niet alleen naar Disney+, maar ook naar Hulu.
Disney heeft al geruime tijd een groot aandeel in Hulu en is van plan nog meer te kopen. Wat dat betreft is het geen vreemde keuze om de serie ook op Hulu aan te bieden. Bovendien ziet het ernaar uit dat Echo redelijk gewelddadig wordt en wanneer Disney een serie maakt die minder geschikt is voor kinderen, wordt hij vaak ondergebracht bij Hulu. Wellicht gaat dat nu ook vaker gebeuren met Marvel-series.
Ook op Disney+ is lang niet meer alle content helemaal gericht op jonge kijkers, dus ook daar zal Echo evengoed te zien zijn. Volledigheid van het MCU zal daar ook een rol in spelen. Vrijwel alles van het MCU staat op deze dienst en dat zal waarschijnlijk niet zomaar veranderen.

Hulu bestaat niet in Nederland

Overigens heeft dit voor Nederlanders eigenlijk geen gevolgen. Hulu is nooit officieel in Nederland gelanceerd. Content die voor die dienst gemaakt wordt, zoals de nieuwe seizoenen Futurama, staat hier vaak al op Disney+. Echo kun je er vanaf 10 januari streamen.