The Marvels-regisseur maakt film extra verwarrend

News
maandag, 06 november 2023 om 15:30
captain marvel review held voor een nieuwe generatie 147805 1
Het wordt steeds lastiger om een Marvel-film te kijken zonder voorkennis. Dat wordt langzamerhand ook een kritiekpunt voor veel MCU-projecten. Hoewel The Marvels-regisseur Nia DaCosta weet dat niet iedereen helemaal bij is, heeft ze de film niet volgestopt met uitleg.
The Marvels is een vervolg op Captain Marvel, maar ook op WandaVision, Ms. Marvel en Secret Invasion. Als je die niet allemaal hebt gezien, zal het je misschien ook niet helemaal duidelijk zijn wat er in de nieuwe film eigenlijk allemaal aan de hand is. Je verwacht misschien dat er kijkers een snelcursus krijgen in de nieuwe film, maar regisseur en co-schrijver Nia DaCosta besloot juist om het nog verwarrender te maken, zo laat ze weten aan GamesRadar+.
Dat heeft deels te maken met wat er in de film gebeurt. In The Marvels hebben Captain Marvel (Brie Larson), Monica Rambeau (Teyonah Parris) en Ms. Marvel (Iman Vellani) last van een probleem waarbij ze steeds van plek wisselen wanneer ze hun krachten gebruiken. Dat is voor de personages desoriënterend en DaCosta besloot dat een eventueel gat in de voorkennis van de kijker gebruikt kon worden om het publiek hetzelfde gevoel te geven.

The Marvels legt MCU-voorgeschiedenis deels uit

Dat wil trouwens niet zeggen dat er helemaal niets wordt uitgelegd. het was niet de bedoeling van de schrijvers om een film te maken waarvoor een andere film of serie verplichte kost was. Maar het was af en toe lastig om te bepalen hoeveel achtergrondinformatie nodig was en in het script paste. Uiteindelijk moesten de schrijvers ook toegeven aan het feit dat er meer dan 30 MCU-projecten zijn en dat je gewoon niet alle context kan geven.
Hoe verwarrend The Marvels uiteindelijk is geworden, merken we snel genoeg. De film verschijnt namelijk deze week nog in de bioscoop. Om precies te zijn draait de film vanaf 8 november.