Marko acht Perez kansloos in titelgevecht met Verstappen

News
vrijdag, 02 december 2022 om 10:00
max verstappen sergio perez gp mexico 2021f1666777042
Sergio Perez heeft uitgesproken dat hij volgend jaar voor de titel wil strijden in de Formule 1. Helmut Marko acht de Mexicaan alleen kansloos in het gevecht met Max Verstappen.
Officieel hanteren de meeste Formule 1-teams gelijke kansen voor hun coureurs. Ondanks dat er bij sommige teams een duidelijk verschil te merken is. Bij Red Bull Racing is de hiërarchie alleen vrij duidelijk: Max Verstappen is de ster en Sergio Perez is de wingman die de Nederlander aan de titel moet helpen.
De Mexicaan heeft recent alleen uitgesproken dat hij in 2023 voor het kampioenschap wil strijden. Daar gaat hij komend seizoen alles voor geven en hij hoopt dan ook dat hij zich meteen comfortabel voelt in de RB19.
Helmut Marko, de adviseur bij het team van Red Bull Racing, dicht Perez alleen weinig kansen toe. Sterker nog, dat doet hij met elke concurrent van Max Verstappen. Dat laat hij weten in gesprek met Sport Bild.

“Checo kan zeker één of twee races winnen. Maar ik zie hem niet in staat Max een heel seizoen uit te dagen. In het algemeen zie ik niet dat iemand met dezelfde voorwaarden dat op dit moment kan doen.”

Concurrentie voor Perez?

Voor Perez is er bovendien ook meer druk gekomen bij Red Bull Racing. Bij AlphaTauri heeft Nyck de Vries een plekje weten te bemachtigen, na zijn indrukwekkende prestatie tijdens de Grand Prix van Italië. De Nederlander kan bovendien goed overweg met Verstappen.
En dan is er ook nog de terugkeer van Daniel Ricciardo bij het team. Als de Australiër kan bewijzen dat hij zijn ‘mojo’ terug kan krijgen, dan zou de goedlachse coureur nog wel eens een uitdager kunnen worden voor het stoeltje van Perez.