Ricciardo gaat weer rijden voor Red Bull Racing in 2023

News
vrijdag, 18 november 2022 om 14:30
daniel ricciardo red bull racing f1f1668776919
Na het vertrek van Daniel Ricciardo bij Red Bull Racing, leek het erop dat de coureur nooit meer zou terugkeren. Dat is niet het geval, want de Australiër gaat weer voor het team rijden vanaf 2023.
Het is een understatement om te zeggen dat Daniel Ricciardo en McLaren geen goede combinatie zijn. De coureur is met veel bombarie aangekondigd in 2021, maar de resultaten vallen zeer tegen. Op de één of andere manier kan de Australiër niet zijn kunsten laten zien in de auto van McLaren. Het team heeft er dan ook voor gekozen om Oscar Piastri aan te nemen en het contract van Ricciardo uit te kopen.
Daardoor is Ricciardo zonder werkgever komen te zitten voor komend seizoen. Daar is nu alleen verandering gekomen. Er waren namelijk al wat geruchten en Helmut Marko heeft het nu officieel bevestigd tegenover Sky Sports Germany: Daniel Ricciardo keert terug naar Red Bull Racing in 2023.

Welke functie krijgt Ricciardo?

De terugkomst van de Australiër betekent niet dat Max Verstappen of Sergio Perez ineens zonder stoeltje komen te zitten. Ricciardo zal namelijk de rol van derde coureur op zich nemen bij het team. Dat betekent dat hij invalt wanneer Verstappen of Perez niet kunnen rijden en dat hij development driver is om nieuwe onderdelen voor de RB19 te testen.
Het kan mogelijk ook een kans zijn voor Ricciardo om in 2024 echt terug te keren naar de Formule 1. Het contract van Perez bij het team loopt namelijk tot het einde van 2023. Als het team niet blij is met zijn prestaties, dan kunnen Christian Horner en Marko en mogelijk voor kiezen om Ricciardo weer in het stoeltje te stoppen.