Update - Geliefde game komt naar PS5, Xbox Series X

News
vrijdag, 02 december 2022 om 10:30
ps5 vs xbox series xf1594719334
Een van de beste games van 2021 komt mogelijk naar PlayStation en Xbox. Voglens Insider Gaming ligt Monster Hunter Rise al vanaf januari in de winkel voor de consoles. Tot dusver was de game alleen verkrijgbaar op Switch en PC.

Update - Monster Hunter Rise naar Xbox en PlayStation officieel

Goed nieuws voor fans van de Monster Hunter-franchise. Het is nu namelijk officieel bevestigd dat Monster Hunter Rise naar de PS5, PS4, Xbox One en Xbox Series X/S komt. De port verschijnt ook al vrij snel, namelijk op 20 januari 2023. Abonnees van de Xbox Game Pass kunnen direct vanaf launch met de game aan de slag!
Origineel bericht:
Vanaf volgend jaar is Monster Hunter Rise waarschijnlijk beschikbaar op alle platformen, zo meldt The Snitch via Insider Gaming. Vanaf 20 februari zou de game verkrijgbaar zijn op PS5, PS4, Xbox Series X en Xbox One. Op die laatste twee zou het bovendien een Game Pass titel worden.
Deze nieuwe versies hebben een 4K resolutie en draaien op 60fps. Ook zou 3D audio zijn ondersteund. Dat zijn gelijk al veel mogelijkheden die de game niet had in zijn originele Nintendo Switch gedaante (al ondersteunt de PC versie dan weer meer opties).
Deze nieuwe versies van de game zouden al snel worden onthuld. Volgens The Snitch is de aankondiging mogelijk tijdens The Game Awards, in de nacht van 8 op 9 december. Het zal dus snel blijken of PlayStation en Xbox-eigenaren inderdaad snel met Monster Hunter Rise aan de slag kunnen.

Monster Hunter Rise Sunbreak lijkt later te komen

Overigens lijkt de game niet helemaal compleet te zijn wanneer hij lanceert op PlayStation en Xbox. De Sunbreak-uitbreiding, die afgelopen zomer verscheen voor Switch en PC, komt pas later. Deze verschijnt op PlayStation en Xbox naar verluidt in de lente van 2023.
Dit bericht is bijgewerkt op 2 december 2022.