Hamilton begrijpt felle rivaliteit met Verstappen heel goed

News
donderdag, 01 december 2022 om 12:00
lewis hamilton max verstappen gp hongarije 2022f1668155220
Lewis Hamilton en Max Verstappen weten elkaar heel vaak te vinden op de baan, vaak met een crash of felle actie tot gevolg. Hamilton begrijpt de rivaliteit die hij met de Nederlander heeft heel goed.
In 2021 gingen Lewis Hamilton en Max Verstappen head-to-head tegen elkaar voor het kampioenschap, waarbij het op een spraakmakende en onvergetelijke manier ten einde kwam in Abu Dhabi. Dat de twee coureurs elkaar vaak tegenkwamen op de baan was niet zo vreemd, maar ook in 2022 werd er af en toe weer fel gevochten.
In een interview met Channel 4 bespreekt Hamilton zijn rivaliteit met Verstappen. Daarin legt de zevenvoudig wereldkampioen uit dat hij het vrij logisch vindt hoe de Nederlander zich gedraagt op de baan.

“Je hoeft maar te luisteren naar de dingen die bepaalde personen zeggen en kijken naar de manier waarop ze zich rond mij gedragen op de baan. Ik snap ook wel waarom. Ik weet nog dat ik begon in de sport, dat mijn target ook iemand anders was met succes en mijn doel was om diegene uit te dagen. Je wilde laten zien hoe goed je was ten opzichte van die persoon.”

Weer Hamilton vs. Verstappen in 2023?

Het is de vraag of we weer een harde strijd tussen de twee wereldkampioenen gaan krijgen volgend seizoen. Mercedes had een flinke achterstand ten opzichte van Red Bull Racing aan het begin van het seizoen, maar het gat is tijdens het jaar een flink stuk gekrompen.
Bovendien gaat Mercedes volgend jaar met een compleet andere auto rijden, zo heeft teambaas Toto Wolff al aangegeven. Daar komt ook nog bij dat Red Bull Racing een straf heeft gekregen van de FIA voor het overtreden van de budget cap. Als gevolg heeft het team nog minder tijd in de windtunnel komend seizoen.