Perez heeft vertrouwen in strijd met Verstappen: "Ik kan kampioen worden!"

News
maandag, 28 november 2022 om 14:30
si202205300203 hires jpeg 24bit rgb newsf1654006474
Sergio Perez heeft de afgelopen twee seizoenen als wingman voor Max Verstappen moeten dienen. De Mexicaan heeft al vertrouwen in eigen kunnen en gelooft dat hij in 2023 wereldkampioen kan worden.
Er zijn weinig teams in de Formule 1 waarbij de hiërarchie tussen twee coureurs zo duidelijk is als bij Red Bull Racing. Max Verstappen is de gevierde man bij het team, helemaal nu hij twee wereldtitels op zak heeft, en Sergio Perez is de tweede coureur die hem zo goed mogelijk moet dienen.
Toch kunnen dat soort verhoudingen ineens omslaan wanneer de zaken er anders voor staan. Perez heeft er dan ook vertrouwen in zijn eigen kunnen om Red Bull Racing te laten zien wat hij waard is. Dat zegt hij in gesprek met GP Racing Magazine.

“Het is niet makkelijk om Verstappen te verslaan, maar ik moet het blijven proberen. Ik moet mezelf blijven verbeteren en ik geloof ook dat ik het kan. Ik moet mezelf comfortabel maken met de auto en laten zien dat ik wereldkampioen kan worden.”

Klein verschil tussen Perez en Verstappen

Perez put vertrouwen uit het begin van 2022. Toen voelde de Mexicaan zich goed in de auto en wist hij pole position te pakken in Saoedi-Arabië en de race in Monaco te winnen. Het verschil in punten qua toen ook minimaal tussen Perez en Verstappen. Toen Red Bull alleen met upgrades kwam, liet de regerend wereldkampioen zijn kwaliteiten zien en maakte hij het verschil.
Uiteindelijk moest Perez strijden met Charles Leclerc om de tweede plaats in het kampioenschap. Daarbij ontstond er ook een conflict tussen de twee Red Bull-coureurs in Brazilië. Het maakte uiteindelijk allemaal niks uit, nadat Leclerc als tweede eindigde in Abu Dhabi en daarmee drie punten meer behaalde dan Perez op P3.

Populair Nieuws