Mark Zuckerberg vindt slecht imago Facebook onterecht

News
dinsdag, 26 oktober 2021 om 13:00
facebook 1903445 1920f1633441471
Afgelopen maandag werden de kwartaalcijfers van Facebook bekendgemaakt. Een mooi moment voor Mark Zuckerberg om het te hebben over het slechte imago van zijn bedrijf.
Facebook heeft vanwege gelekte documenten een slecht imago opgebouwd. Allerlei negatieve berichten kwamen over het bedrijf naar buiten, die waren gebaseerd op duizenden interne Facebook-documenten. Deze zijn allemaal door een klokkenluider naar buiten gebracht. Zuckerberg zag maandag zijn moment schoon en sneed het onderwerp aan op Facebook.
Zuckerberg liet weten dat hij en zijn bedrijf opbouwende feedback met wijde armen omarmt, maar dat de recente berichten volgens de CEO geen feedback zijn. Dit is volgens hem een beweging om een slecht imago van Facebook neer te zetten. Er zouden selectieve gelekte documenten uitgebracht zijn, waarin alleen de verkeerde delen van Facebook in staan. De documenten waarin staat hoe Facebook zijn problemen op probeert te lossen worden nooit gelekt, aldus Zuckerberg.

Facebook is bewust van negatieve impact

Volgens de klokkenluider is Facebook er alleen maar op uit om winst te maken. Zo bleek uit de documenten dat Facebook zich ervan bewust is dat haar diensten een negatieve impact hebben op sommige gebruikers. Ook werd verdeeldheid op het platform bevorderd, zodat gebruikers eerder en makkelijker terugkeren.
Volgens Zuckerberg is het te makkelijk om te zeggen dat het bedrijf simpelweg op geld uit is. Het bedrijf moet een soort evenwicht bewaren. Zuckerberg liet maandag het volgende weten:
Volgens de documenten heeft Facebook geprobeerd enkele problemen op te lossen, maar is er nog niet genoeg gedaan.