Instagram schadelijk voor tieners volgens onderzoek Facebook

News
vrijdag, 17 september 2021 om 8:30
instagram 1474231 1920f1631792356
Uit een intern onderzoek van Facebook blijkt dat Instagram schadelijk is voor de mentale gezondheid van tieners, zo meldt The Wall Street Journal. Vooral onder tienermeisjes is het een groot probleem.
Uit het onderzoek zou blijken dat vooral de likes en reacties die op berichten worden gegeven de boosdoener zijn. Er zou druk zijn om te voldoen aan een bepaald beeld, waardoor veel jongeren onzeker worden. Er zouden ook veel pesterijen plaatsvinden op de app.
Een hoop tieners zeiden dat ze verslaafd waren aan de app en dat dat ook een onderdeel is van de negatieve effecten. 13% van Britse tieners en 6% van de Amerikaanse tieners die meededen aan het onderzoek en suïcidale gedachten hebben of hadden gaven in het onderzoek aan dat ze de die gedachten in verband konden brengen met Instagram.

Reactie van Facebook

Facebook is via een blogpost al met een reactie naar buiten gekomen. Volgens Facebook heeft The Wall Street Journal te veel gekeken naar de negatieve kant. Er zou namelijk ook een grote groep zijn die geen last heeft van de negatieve effecten van de app.
Facebook zegt de resultaten van het onderzoek serieus te nemen en te blijven werken aan het tegengaan van bijvoorbeeld pesterijen die plaatsvinden in de app. In de toekomst willen ze ook transparant zijn over de onderzoeken die ze doen.
Er zijn al vaker onderzoeken naar buiten gekomen dat apps zoals Instagram schadelijk kunnen zijn voor mensen. Instagram heeft bijvoorbeeld al likes verborgen. Dit deden ze mede om de druk die mensen voelden voor het behalen van zoveel mogelijk likes te verminderen. Ook zijn er maatregelen genomen tegen ongewenste berichten.

Populair Nieuws