Eerste non-binaire personage verschijnt in Battlefield 2042

News
dinsdag, 26 oktober 2021 om 13:30
2021 06 14 battlefield 2042 1f1623680776
Na 20 jaar krijgt Battlefield eindelijk haar eerste non-binaire personage. Het personage heet Emma ‘Sundance’ Rosier en zal één van de tien specialisten zijn waarmee je kan spelen in Battlefield 2042.
Een Electronic Arts Community Manager heeft op Twitter bevestigd dat Battlefield 2042 haar eerste non-binaire personage krijgt. Het personage heet Emma ‘Sundance’ Rosier. Dit is het eerste non-binaire personage in de Battlefield-franchise. Emma heeft als voornaamwoorden hen/hun.
Emma is één van de tien specialisten in Battlefield 2042 die je kan spelen. Hun uitrusting bestaat uit een wingsuit, in plaats van een parachute. Hiermee kan je langzamer afdalen en over land glijden om dichter bij de vijand te komen. Hun favoriete gadget is de Smart Explosives, door dit te gooien op een vijandelijk voertuig, kan je veel schade aanrichten.
Op de EA-pagina van Battlefield is de karakterpagina van Sundance helemaal geschreven in hen/hun voornaamwoorden er zal dit waarschijnlijk ook terug te zien zijn in de game. Het is een kleine stap om in shooters meer personages te creëren waar mensen zich mee kunnen identificeren.

Meer LGBTQ+ personages in EA games

Respawn Entertainment neemt meestal het voortouw als het gaat om het toevoegen van LGBTQ+ personages aan games. Zo werden in Apex Legends Bloodhound en Gibraltar geïntroduceerd. Bloodhound is net zoals Emma ‘Sundance’ Rosier non-binair en Gibraltar valt op mannen.
Vanaf volgende maand kunnen we met Sundance spelen in Battlefield 2042. De game lanceert op 19 november voor PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X/S en Xbox One.

Populair Nieuws