Mark Hamill en Tom Hiddleston gaan Stephen King-film maken

News
dinsdag, 09 mei 2023 om 13:30
Er wordt weer een boek van Stephen King tot leven gebracht op het witte doek. De nieuwe film krijgt grote namen, want niemand minder dan Mark Hamill en Tom Hiddleston spelen erin.
Auteur Stephen King is een legende op het gebied van horror en thriller en veel van zijn verhalen hebben verfilmingen gekregen. Denk bijvoorbeeld aan klassiekers als It, The Shining, Carrie, The Shawshank Redemption, Misery en The Green Mile. Aan die lijst kunnen we binnenkort nog een naam aan toevoegen.
Deadline meldt namelijk dat er wordt gewerkt aan een nieuwe Stephen King-adaptatie. Deze keer gaat het om het verhaal Life of Chuck, een kort verhaal uit de bundel If It Bleeds. Volgens de publicatie spelen twee grote namen in de film, namelijk Tom Hiddleston en Mark Hamill.
Het project wordt daarnaast geleid door een ervaren regisseur. Mike Flanagan neemt namelijk de regie op zich, naast het schrijven van het script en de productie. Flanagan heeft eerder al Doctor Sleep gemaakt, gebaseerd op een boek van King, en griezelige series voor Netflix zoals The Haunting of Hill House en Midnight Mass.

Waar gaat het verhaal over?

The Life of Chuck gaat over Charles Krantz, die in drie hoofdstukken in omgekeerde chronologische volgorde verteld wordt. Het verhaal begint dus met het overlijden van Chuck en het eindigt met zijn jeugd.
Of de film ook die omgekeerde werkwijze zal hanteren is nog niet bekend. In het verleden zijn de verhalen van King flink aangepast ten opzichte van het boek, wat in sommige gevallen goed heeft gewerkt. Zo is de schrijver zelf een grote liefhebber van het einde van The Mist in de film dan in zijn eigen boek.