HBO Max gaat een IT prequel-serie maken

News
vrijdag, 24 februari 2023 om 13:30
it chapter two trailer onthuld eerste beelden van de film 150649f1677237661
IT is één van de meest bekende verhalen van Stephen King en is een paar jaar geleden opnieuw verfilmd. Daar komt nu ook nog eens een prequel-serie bij, die in de maak is bij HBO Max.
Een fobie voor clowns is een veelvoorkomende angst en Pennywise the Clown is waarschijnlijk voor velen verantwoordelijk geweest. Het griezelige personage van Stephen King zorgt namelijk al decennia voor angstzweet bij mensen, of dat nu door het boek is, de miniserie uit 1990 met Tim Curry of de nieuwe films uit 2017 en 2019.
Het verhaal krijgt nu nog eens een staartje. HBO Max heeft namelijk aangekondigd dat er een IT prequel-serie in de maak is bij de streamingdienst. De serie krijgt de naam Welcome to Derry en bouwt verder op de recente films. Vorig jaar was er al een gerucht dat het project in ontwikkeling is.

Bekende naam aan het roer

Hoewel de meeste personage uit IT en IT Chapter Two niet zullen terugkeren in Welcome to Derry, is er wel een connectie met de films. De show wordt namelijk gemaakt door Andy Muschietti, de regisseur van de IT films. Muschietti kan niet wachten om de wereld verder uit te diepen.

“Als tieners lazen we hoofdstukken van IT om de beurt, totdat het boek uit elkaar viel. IT is een episch verhaal dat nog veel meer diepgang kent, meer dan we konden verkennen in de films. We kunnen niet wachten om de diepte van Steve’s boek te delen, met alle liefde, humor, menselijkheid en horror.”

Andy krijgt bij het maken van de serie hulp van zijn zus Barbara. Zij was al als producent betrokken bij de films.

Populair Nieuws