The Mandalorian gebruikte shots uit A New Hope

  Dat The Mandalorian visueel doet denken aan de originele Star Wars-trilogie zal geen verrassing geweest zijn. Maar de serie ging een stapje verder door beelden uit A New Hope te gebruiken. VFX-supervisor Richard Bluff onthult dit in een interview voor ICG-magazine.

  Disney+

  The Mandalorian maakt gebruik van Stagecraft, een vrij nieuwe techniek waarbij er op de set omgevingen worden geprojecteerd op enorme schermen. Je zou dan denken dat kosten nog moeite werden gespaard tijdens de productie, maar dat is toch niet helemaal waar. Richard Bluff legt uit dat de Bantha’s in aflevering 5 (The Gunslinger), uit A New Hope komen.

  Ik was vastberaden dat we geen volledig geanimeerde Bantha moesten bouwen voor maar twee shots en stelde voor dat we beeldmateriaal van A New Hope konden gebruiken. Ik wists dat ik een shotdesign kon bedenken waar die Bantha’s in pasten.
  - Richard Bluff, VFX-supervisor

  Nog meer A New Hope te zien in The Mandalorian

  De Bantha’s zijn niet het enige dat rechtstreeks uit de eerste Star Wars film komt. In dezelfde aflevering is het shot van Tatooine vanuit de ruimte opgenomen met hetzelfde matte painting dat in de eerste scène van A New Hope werd gebruikt. Een shot dat uitkijkt over Mos Eisley is opgenomen op de exacte plek waar dit in de jaren 70 ook gebeurde.

  Had jij al door dat The Mandalorian shots uit A New Hope gebruikte? Of voelden de shots bekend maar kan je niet plaatsen waarom? Laat het weten in de reacties!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.