Bioware gaat aan de slag met een complete redesign van Anthem

  Dat de releaseversie van Anthem teleurstellend was is bekend bij velen. Gelukkig heeft Bioware de moed nog niet opgegeven en gaan ze aan de slag met een complete redesign van de game.

  Het is nu bijna een jaar geleden dat Anthem uitkwam. De RPG van Bioware kreeg veel kritiek vanuit alle kanten. Dat terwijl de game heel veel potentie had. Nu heeft Bioware aangekondigd dat ze Anthem gaan redesignen. Hiervoor zetten ze wel bepaalde updates op een vertraagd schema. Bioware wil eerst aan de slag gaan met de langetermijnvisie en Anthem de game maken die het in eerste instantie had moeten zijn.

  De huidige versie van Anthem zal speelbaar blijven, maar spelers hoeven dus geen constante updates te verwachten van Bioware. Ze zullen wel door blijven gaan met het lanceren van nieuwe evenementen, het verversen van de winkel en het opnieuw lanceren van content uit oude seizoenen en het Cataclysm-evenement.

  Core gameplay op de schop voor Anthem

  Het doel van Bioware is om Anthem uiteindelijk leuker en beter te maken voor de speler. Zo zal de core gameplay flink aangepakt worden. Ze willen duidelijkere doelen, motiverende uitdagingen en progressie met betekenisvolle beloningen voor spelers. Het vliegen en vechten zal niet veel veranderen, want dat waren aspecten waar spelers wel tevreden over waren.

  Om dit op de juiste manier te doen heeft Bioware gezegd dat ze een specifiek team toewijzen om zich met deze update bezig te houden. Volgens de ontwikkelaar hadden ze dat graag al bij de eerste keer gedaan. Laten we hopen dat Bioware er wat moois van weet te maken, zodat ze hun reputatie als vooraanstaande RPG-studio kunnen repareren.

  Anthem

  Verkijgbaar vanaf 22 february 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.