Bowser denkt dat Nintendo hem als voorbeeld wil stellen

News
vrijdag, 02 februari 2024 om 14:30
super mario 3d world bowsers furyf1612205289
Gary Bowser heeft een celstraf en een gigantische geldboete gekregen, voor het illegaal verspreiden van kaartjes voor Nintendo games. De hacker denkt dat het Japanse bedrijf hem als voorbeeld wil stellen voor andere hackers.
Soms passen de achternamen van personen perfect bij hun beroep of doel in het leven. Zo is Johan Ringeling de uitvinder van een slimme fietsbel en werkt Bert Visser als de directeur van VisNed. Ook Gary Bowser heeft een perfecte naam voor zijn ‘beroep’, aangezien hij als hacker en ontwikkelaar voor kaartjes voor illegale games een luis in de pels was van Nintendo.
Daar is verandering in gekomen toen Bowser gepakt werd en vervolgens werd veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf en een boete van 14,5 miljoen dollar, nadat hij zich schuldig had verklaard. In april mocht Bowser eerder de gevangenis uit vanwege goed gedrag, maar van de schuld aan Nintendo zal hij waarschijnlijk nooit meer af komen.
In een interview met The Guardian doet de hacker zijn verhaal en laat hij weten hoe het hem vergaat nu hij uit de gevangenis is. Volgens Bowser is hij zwaar gestraft en komt dat doordat Nintendo hem als voorbeeld wil stellen voor andere hackers.

“De veroordeling was als een boodschap aan andere mensen die nog steeds vrij rondlopen, dat als ze gepakt worden… ze een zware straf zullen krijgen.”

Op het randje van de afgrond

Volgens Bowser was hij slechts een tussenpersoon en was hij niet zelf verantwoordelijk voor het maken van de kaartjes om anti-piraterij maatregelen van Nintendo te omzeilen, hij hield alleen de software up-to-date. Andere leden van hackersgroep Team Xecuter zouden dus nog zwaardere straffen kunnen krijgen.
Als onderdeel van de schikking die hij heeft gesteld met Nintendo, is Bowser nu 25 tot 30 procent van zijn inkomen kwijt aan het bedrijf. Toen hij in de gevangenis zat, betaalde hij Nintendo 25 dollar per maand, met werk wat hij daar deed.
Momenteel heeft Bowser een dak boven zijn hoofd, maar veel geld is er niet. Zo heeft hij periodes geen toegang tot een koelkast of gasfornuis, omdat hij de energierekening niet kan betalen. Ook zit de hacker met een medisch probleem - elefantiasis in zijn linkerbeen - waar hij nu een GoFundMe voor heeft opgericht om de rekeningen voor te kunnen betalen.

Populair Nieuws