Update - Officiële Zelda- en Splatoon-concerten snel te zien

News
vrijdag, 09 februari 2024 om 13:00
tears of the kingdom armf1683724728
The Legend of Zelda is om veel redenen geliefd en niet in de laatste plaats om de muziek van de games. Af en toe wordt deze muziek met een volledig orkest uitgevoerd, maar kaarten voor een concert zijn meestal niet gratis. Binnenkort kun je een dergelijke uitvoering wél helemaal gratis horen.

Update 2 - Zelda- en Splatoon-concerten snel te horen

Het is bijna zover: de concerten voor Zelda en Splatoon worden snel uitgezonden. Als reminder: die van Zelda is vandaag (9 februari) te horen om 14.00 uur via YouTube. Het Splatoon-concert wordt morgen, dus 10 februari, om dezelfde tijd ten gehore gebracht.

Update - Ook Splatoon krijgt een concert

Naast het Zelda-concert is ook een Splatoon-concert aangekondigd. Dat wordt een dag na het Zelda-concert op YouTube gezet, tevens om 14.00 uur. De Tweet over het Splatoon-concert maakt ook duidelijk wat de gelegenheid is: het concert stond oorspronkelijk gepland voor Nintendo Live Tokyo 2024. Dat evenement is geannuleerd omdat medewerkers werden bedreigd, maar het Splatoon-concert gaat in deze vorm toch door. De Japanse Nintendo-website maakt duidelijk dat hetzelfde geldt voor het Zelda-concert.
Oorspronkelijk bericht:
Voor liefhebbers van The Legend of Zelda is het misschien een idee om de agenda op vrijdag 9 februari leeg te houden. Op die dag kun je namelijk via YouTube helemaal gratis een concert kijken met muziek uit de game. De uitzending begint om 14.00 Nederlandse tijd.
Het is niet duidelijk hoe lang de uitzending duurt, maar er zal geen uitloop zijn. Het concert is namelijk vooraf opgenomen en de uitzending op YouTube is niet live. Het is overigens ook niet duidelijk hoe lang het concert na afloop nog online blijft staan, als is er momenteel geen indicatie dat Nintendo van plan is om het weer uit de lucht te halen.

Welke muziek is te horen tijdens het Zelda-concert?

Nintendo heeft niet onthuld wat het precieze programma is van het concert. Vermoedelijk wordt er uit verschillende games muziek gekozen. Een kleine nadruk op Tears of the Kingdom lijkt niet onwaarschijnlijk.
Voor zover bekend is het concert niet voor een speciale gelegenheid. Mogelijk is het ter viering van het jubileum van de eerste Zelda-game, die in Japan in februari verscheen. Dat was alleen niet op 9 februari. Bovendien wordt de game dit jaar 38, niet een mooi rond getal zoals 40.
Dit bericht is bijgewerkt op 9 februari 2024.