Loyalty-programma PlayStation Stars nu van start in Nederland

News
donderdag, 13 oktober 2022 om 10:30
playstation stars b 1024x576f1664436100
Goed nieuws voor PS4- en PS5-spelers die meer uit hun games willen halen. Sony lanceert vandaag namelijk het loyalty-programma PlayStation Stars namelijk ook in Nederland.
In juli maakte Sony bekend dat het dit jaar komt met PlayStation Stars, om loyale gebruikers te belonen met extra rewards. Het programma werd eerst al in september gelanceerd in Japan, iets later gevolgd door de Verenigde Staten. Via Twitter heeft Sony nu bekendgemaakt dat PlayStation Stars vanaf vandaag beschikbaar is in Australië, Nieuw-Zeeland en Europa - waaronder Nederland.
Wanneer het loyalty-programma precies lanceert qua tijdstip is nog niet bekend. Mogelijk zal je dus even geduld moeten hebben om met PlayStation Stars aan de slag te kunnen gaan. Het programma is momenteel alleen te gebruiken via de PlayStation app.
Met PlayStation Stars kan je twee verschillende soorten beloningen verdienen: loyaliteitspunten en digitale collectibles. De punten kan je inruilen in de PlayStation Store voor tegoed of je kan er andere collectibles van kopen.

Kritiek op PlayStation Stars

Hoewel Sony PlayStation Stars heeft gelanceerd op gebruikers te belonen, is er juist vanuit de spelers al veel kritiek op het loyaliteitsprogramma. Zo kan je namelijk punten scoren door games te kopen in de PlayStation Store, maar de punten die je daarvoor krijgt zijn wel erg mager. Spelers moeten ruim duizend euro uitgeven om genoeg punten te scoren om één game te kunnen kopen.
Met het loyalty-programma worden spelers ook opgedeeld in verschillende tiers. Wanneer je deel uitmaakt van de hoogste tier - door games te kopen en veel zeldzame Trophies te behalen - dan krijg je voorrang bij de klantenservice. Veel spelers zijn begrijpelijk ontevreden dat Sony mensen met veel geld en tijd voortrekt.

Populair Nieuws