Verschillende Apple diensten komen naar Windows

News
donderdag, 13 oktober 2022 om 10:00
apple tv plusf1654872657
Apple heeft er veel profijt van als gebruikers in het ecosysteem van het bedrijf worden gezogen. De techgigant levert bijvoorbeeld verschillende diensten die eigenlijk alleen op Macs, iPhones en iPads volledig naar behoren werken. Toch komen er nu Windows apps voor een aantal van deze diensten.
Microsoft heeft bekendgemaakt dat er desktop apps komen voor Apple TV en Apple Music. Windows-gebruikers konden altijd al een abonnement nemen op deze diensten, maar waren op PC aangewezen op browserversies van de apps. Helaas werkten deze niet altijd even goed.
Daar moeten deze native Windows-apps verandering in brengen. Helaas staan ze nog niet meteen voor de deur: de apps verschijnen pas in 2023. Bètaversies moeten wel snel verschijnen. Ze zullen te downloaden zijn via de Microsoft Store.

Naast Apple Music en Apple TV ook iCloud integratie met Windows

Apple beperkt zich niet tot streamingdiensten met de nieuwe Windows-integratie. In Windows 11 zal iCloud namelijk geïntegreerd worden in de standaard Foto-app van Windows. Deze integratie wordt nu getest onder Windows Insiders en zal waarschijnlijk snel onder alle gebruikers worden uitgerold.
Het was al in zekere zin mogelijk om je iCloud foto’s op Windows te downloaden via de iCloud voor Windows app. Daarmee werd een kopie van je iCloud in je bestandsmappen gezet. integratie met de Foto-app moet een ervaring bieden die meer lijkt op hoe het is om iCloud te gebruiken op een Apple-apparaat.