Nieuwe PS5 feature trekt sommige spelers voor

News
donderdag, 29 september 2022 om 17:30
playstation stars b 1024x576f1664436100
Het nieuwe loyaliteitsprogramma van Sony lanceert volgende maand, waarmee PS4 en PS5 gebruikers allerlei beloningen kunnen verdienen door te gamen. Eén van die beloningen brengt alleen wat controverse met zich mee. Het blijkt namelijk dat Sony sommige spelers voor gaat trekken bij de klantenservice.
In Amerika en Europa lanceert PlayStation Stars volgende maand pas, maar in Azië kunnen PlayStation-spelers het nu al gebruiken. Daardoor weten we al het één en ander over hoe bijvoorbeeld de tiers waarbij je ingedeeld kunt worden werken. Klanten zijn alleen niet tevreden over hoe deze tiers precies werken.
Het blijkt namelijk dat je bij de hoogste tier voorrang krijgt als je contact opneemt met de klantenservice van PlayStation. Deze tier bereiken is niet bepaald makkelijk: je moet vier games op volledige prijs kopen in de PlayStation Store én 128 zeldzame trophies halen. Spelers vinden dan ook dat rijke spelers en spelers met meer tijd voorgetrokken worden boven andere klanten.
Verschillende Aziatische klanten uiten hun onvrede op Twitter, meldt VGC. Velen zijn van mening dat iedereen gelijk moet zijn voor de klantenservice. Ook wordt geopperd dat als er al voorrang wordt gegeven, dat spelers die juist nog maar weinig tijd in PlayStation-games hebben zitten die voorrang het beste kunnen gebruiken. Uiteraard is er ook een zorg dat deze beloning vooral door rijkere spelers geclaimd kan worden.

Wanneer verschijnt PlayStation Stars in Europa?

Dit nieuwe loyaliteitsprogramma, genaamd PlayStation Stars, lanceert in Europa pas op 13 oktober. Naar verwachting werkt het hier hetzelfde als in Azië. Als de kritiek te groot wordt kan het zijn dat tegen die tijd al iets mee gedaan is.

Populair Nieuws