Lord of the Rings MMO gecanceld door Amazon

News
maandag, 19 april 2021 om 8:00
the lord of the ringsf1632130763
Amazons Lord of the Rings MMO gaat er niet meer komen. Dat meldt het blad Bloomberg. Amazon heeft besloten de stekker uit het project te trekken omdat er geen overeenkomst bereikt kon worden met Tencent, de eigenaar van de studio die aan de game werkte.
De MMO werd aangekondigd in 2019 en zou zich afspelen in een Midden-aarde ver voor de gebeurtenissen van The Lord of the Rings. De game zou ontwikkeld worden door Athlon games voor Amazon Game Studios. Maar aan de zakelijke kant is het misgegaan.

Waarom wordt de Lord of the Rings MMO gecanceld?

In december van vorig jaar werd Leyou, het moederbedrijf van de studio die de game ontwikkelde, overgenomen door het Chinese bedrijf Tencent Holdings. Helaas konden Amazon en Tencent het niet eens worden over de game, waardoor de Lord of the Rings MMO geschrapt moest worden. Tegenover The Verge verklaart Amazon dat het team achter de game wel aan andere projecten voor Amazon zal werken.
the lord of the rings gollumf1611735974

Grootse LotR-plannen bij Amazon

Hoewel de MMO er dus niet meer gaat komen heeft Amazon nog altijd grote plannen voor de wereld van Tolkien. Zo wordt er op dit moment gewerkt aan een serie voor Amazon Prime die zich in de wereld van The Lord of Rings afspeelt. Wanneer de serie uitkomt is niet bekend, maar er is onlangs een regisseur voor aangenomen.
Ook in de gamewereld lopen er nog LotR-projecten, zij het niet bij Amazon. In de toekomst kunnen we bijvoorbeeld in de huid van Gollum kruipen. The Lord of the Rings: Gollum is uitgesteld naar 2022, maar dat is beter dan een annulering.

Populair Nieuws