Amazon ontwikkelt een gratis The Lord of the Rings MMO

  Amazon Game Studios heeft aangekondigd bezig te zijn met de ontwikkeling van een The Lord of the Rings MMO. De game wordt gratis en voor niets uitgebracht en komt naar de PC toe. De free-to-play game zal ook verschijnen op de consoles, maar welke consoles dit precies zijn is nog niet bekendgemaakt.

  New Line Productions

  Amazon heeft nog niet de releasedatum van de game aangekondigd, maar wel heeft het bedrijf onthuld dat de game zich in Middle-Earth zal afspelen. Interessant is de manier waarop verwoord wordt waar de game op gebaseerd is. De wereld zal namelijk gebaseerd zijn op de boeken van auteur J.R.R. Tolkien en dus niet de gelijknamige filmreeks van Peter Jackson.

  Wanneer komt The Lord of the Rings MMO uit?

  Op het moment is er nog geen enkele indicatie gegeven over de release van de game. Daarnaast is het ook vaag op welke platformen de game precies uitgebracht zal worden. Amazon zelf zegt dat de game op de PC en consoles gaat verschijnen, maar om welke consoles het precies gaat, is niet duidelijk.

  Doordat de PlayStation 4 en Xbox One niet bij naam genoemd worden, kan het dus maar zo zijn dat de games ontwikkeld worden voor de volgende generatie consoles. Microsoft heeft al aangekondigd wanneer de volgende generatie Xbox op de markt zal verschijnen. De console, die op het moment onder de naam Project Scarlett door het leven gaat, komt in het najaar van 2020 op de markt.

  Wie maakt deze free-to-play game?

  Amazon heeft al bevestigd dat ze de game zelf aan het maken zijn, maar dit doen ze niet alleen. Het Amerikaanse bedrijf werkt samen met Leyou Techonlogies en Middle-earth Enterprices aan de ontwikkeling van de game. Leyou Technologies kun je kennen van Warframe. In 2016 kocht het bedrijf Digital Extremes, de ontwikkelaar van Warframe, en investeerde Amazon in de groei van het bedrijf. Daarnaast is Leyou Technologies ook de baas van Anthlon Games, het bedrijf dat ditzelfde project vorig jaar al onthulde.

  The Lord of the Rings Gollum - Daedalic

  Wat is de connectie met andere The Lord of the Rings projecten?

  Naast dat Amazon nu betrokken is bij de ontwikkeling van deze The Lord of the Rings game, werkt het bedrijf van Jeff Bezos ook aan een serie over de populaire fantasy-franchise. De TV-serie speelt zich af tijdens de Second Age, een tijdperiode die niet aan bod kwam in de bekende filmreeks van Peter Jackson. Amazon heeft alleen bij de aankondiging van de game wel duidelijk gemaakt dat de TV-serie niet verbonden zal zijn aan de game en dat het dus om twee losstaande projecten gaat.

  Daarnaast is er ook nog een andere game die zich in Middle-Earth afspeelt in ontwikkeling. Ontwikkelaar Daedalic is namelijk bezig met het maken van The Lord of the Rings: Gollum. Deze game draait volledig om het iconische personage en hoe hij de duistere ring ooit vond. Die game komt in 2021 uit en heeft ook geen connectie met deze The Lord of the Rings MMO van Amazon.

  Eerder kwamen er al twee grote AAA-games uit die zich afspeelden in het universum van Tolkiens geliefde Middle-Earth. Dit waren Middle-Earth: Shadow of Mordor en Middle-Earth: Shadow of War. Beide games zijn ontwikkeld door Monolith Productions en werden uitgegeven door Warner Bros. Interactive Entertainment in 2014 en 2017 respectievelijk. De games werden geroemd om hun nemesis-systeem waardoor vijanden onthielden of ze al een keer met je gevochten hadden. Beide titels zijn officieel alleen niet canon binnen het universum dat Tolkien heeft gecreëerd en de vraag is dan ook nog maar of de nieuwe The Lord of the Rings MMO dat wel zal zijn.

  The Lord of the Rings MMO

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.