‘Live-service is lastig voor veel PlayStation studio’s’

News
dinsdag, 03 oktober 2023 om 11:30
the last of us part 1f1672329827
De populariteit van PlayStation is volgens velen te danken aan de exclusives voor het platform. Veel van die exclusives zijn grote, cinematische single-player games, maar Sony wil zich graag meer richten op live-service games. Veel studio’s hebben het daar alleen moeilijk mee, zo wordt nu beweerd.
Sony wil meer live-service games uitbrengen en heeft er als het goed is een stuk of tien in ontwikkeling. Daar zijn veel spelers niet per se happig op, maar het blijkt dat de gamestudio’s van PlayStation ook niet altijd blij zijn met de overgang. Volgens Jason Schreier van Bloomberg is het voor veel studio’s een “ongemakkelijke draai” om te maken.
Veel van de ontwikkelaars die onder PlayStation Studio’s vallen zijn tientallen jaren bezig geweest om teams op te bouwen die veel ervaring hebben met de grote singleplayer games waar Sony nu bekend om is. Plotseling switchen naar live-service is dan niet makkelijk. Een formule verzinnen waar spelers steeds voor terugkomen is moeilijk als je gewend bent dat spelers spelen voor een verhaal dat op een gegeven moment is afgelopen.
PlayStation nam vorig jaar Bungie over om te helpen met live-service games. Het moet nog blijken of die keuze zijn vruchten afwerpt. Door de input van Bungie zou Naughty Dog terug moeten naar de tekentafel voor de multiplayer game van The Last of Us, maar verder is er niet veel bekend over de invloed die Bungie tot nu toe heeft gehad.

Welke live-service PlayStation games zijn er in de maak?

Behalve Naughty Dog zijn er nog meer bekende studio’s die aan een live-service titel werken. Zo is Guerrilla bezig met een multiplayer-game in de het Horizon-universum. Ook Insomniac zou er naast Spider-Man en Wolverine één maken.