Facebook wil 13 euro per maand vragen voor advertentievrije app

News
dinsdag, 03 oktober 2023 om 11:00
facebookf1613037002
Als je van Facebook wil genieten zonder vervelende advertenties, dan heeft moederbedrijf Meta daar een plan voor. In Europa moet je er alleen wel 13 euro per maand voor gaan betalen!
De plannen voor een advertentie-loze versie van Facebook en Instagram zijn door Meta voorgelegd aan Europese toezichthouders. Het idee staat namelijk momenteel alleen gepland voor Europa en niet wereldwijd. Door het plan te laten zien aan de toezichthouders, wil Meta duidelijk maken dat het bedrijf voldoet aan de strengere privacy-eisen voor de EU. Dat meldt The Wall Street Journal.
Meta zou twee verschillende versies hebben voor de social media-diensten. Voor een advertentieloze versie van Facebook in de browser moet je 10 euro per maand betalen. Voor de apps van Facebook en Instagram zonder advertenties gaan de prijzen omhoog naar 13 euro per maand. Dat komt door de commissie die Google en Apple vragen voor het gebruik van respectievelijk de Play Store en App Store.
Als je een abonnement op Facebook en Instagram samen wil nemen, dan ben je elke maand 16 euro kwijt volgens de nieuwe plannen.

Verdwijnt de gratis versie van Facebook?

Als je niet van plan bent om te gaan betalen voor je social media-diensten, dan hoef je je geen zorgen te maken. Volgens The Wall Street Journal blijven de gratis versies van Facebook en Instagram namelijk bestaan. Gebruikers zullen dan alleen wel akkoord moeten gaan met gepersonaliseerde advertenties op de apps.