'Lewis Hamilton wil lang contract met een enorm hoog salaris'

News
maandag, 26 juni 2023 om 9:30
lewis hamilton gp saoedi arabie 2023f1679386699
Het contract van Lewis Hamilton loopt aan het einde van het seizoen af en dus zijn de coureur en Mercedes druk bezig met onderhandelen. Naar verluidt eist Hamilton een lang contract, met daaraan gekoppeld een enorm hoog salaris.
Het valt niet te ontkennen dat Lewis Hamilton nog steeds één van de beste coureurs is in de Formule 1. Dit seizoen wordt opnieuw duidelijk dat de Brit, samen met Max Verstappen en Fernando Alonso, een klasse apart is ten opzichte van de rest. Maar de vraag is hoe lang Hamilton dat niveau nog vast kan houden.
Volgens The Daily Mail zou de zevenvoudig wereldkampioen namelijk een contract van vijf jaar eisen van Mercedes. Aan het einde van het contract zou Hamilton dan 43 jaar oud zijn. Mercedes wil de coureur een contract aanbieden van slechts één jaar.
Voor die vijf jaar wil Hamilton ook nog eens 250 miljoen pond verdienen, wat dus neerkomt op 50 miljoen pond per seizoen. Momenteel verdient de Brit 27,5 miljoen pond, met een bonus van 15 miljoen pond als hij de titel wint. Dat zou dus een flinke salarisverhoging zijn, waar het team naar verluidt niet voor open staat.

Hamilton nog langer in dienst van Mercedes?

Naast het contract als coureur voor het team, zou Hamilton daarnaast ook een andere deal op het oog hebben. De Brit wil namelijk werken als ambassadeur voor Mercedes voor de komende tien jaar. Die diensten zijn niet gratis, want volgens The Daily Mail eist Hamilton daarvoor 20 miljoen pond per jaar.
Het lijkt er dus op dat de onderhandelingen voorlopig nog niet klaar zijn. De kans is zeer aanwezig dat Hamilton en Mercedes uiteindelijk wel tot een overeenkomst komen, maar de twee partijen kunnen niet oneindig door blijven onderhandelen.

Populair Nieuws