Red Bull Racing wil geen opvang spelen voor Schumacher

News
vrijdag, 23 juni 2023 om 14:00
mich schumacher toto wolff mercedesf1671178972
Mick Schumacher is momenteel de derde coureur bij Mercedes, maar volgens teambaas Toto Wolff verdient hij een plekje in de Formule 1. Helmut Marko heeft alleen laten weten dat Red Bull Racing de coureur niet wil opvangen.
Twee seizoenen lang heeft Mick Schumacher gereden voor Haas, maar vorig jaar besloot het team om het contract van de coureur niet te verlengen. In plaats daarvan koos Haas voor een ervaren kracht in Nico Hulkenberg. Sindsdien heeft Schumacher wel een plekje gevonden bij Mercedes als reservecoureur.
Toto Wolff heeft laten weten dat hij onder de indruk is van de zoon van Michael Schumacher en dat hij zeker een plekje in de Formule 1 verdient. Sterker nog, Wolff heeft gesprekken gevoerd met Oliver Mintzlaff, de nieuwe baas van Red Bull.
Dat heeft Helmut Marko bevestigd aan SPORT1, maar de gesprekken zouden stuk zijn gelopen nadat Wolff ‘open politiek aan het bedrijven was met de FIA tegen ons’. Bovendien heeft Marko geen zin om Schumacher in het team op te nemen.

“Waarom zouden we Schumacher opvangen? Hij is een Mercedes-coureur, Wolff is verantwoordelijk voor hem. Als hij zo'n hoge dunk van hem heeft, waarom laat hij hem dan niet in zijn eigen team rijden of gebruikt hij zijn invloed niet om hem in een klantenteam zoals Williams te krijgen?”

Overschot aan coureurs

Bij Red Bull hebben ze sowieso al een probleem met teveel talent en te weinig stoeltjes. Zo probeert Daniel Ricciardo weer een plek te krijgen bij Red Bull Racing, terwijl Liam Lawson wacht op zijn kans in de Formule 1. En dan zijn er ook nog coureurs als Dennis Hauger en Ayumu Iwasa die hun talent laten zien in de Formule 2.

Populair Nieuws