Let op: Wees voorzichtig met Dragon’s Dogma 2 saves

News
vrijdag, 22 maart 2024 om 14:30
dragons dogma 2 colossusf1706012404
Dragon’s Dogma 2 is na 12 jaar eindelijk werkelijkheid. Fans zullen de komende dagen heel wat uren in de game steken. Het is alleen heel belangrijk dat je goed oplet als je na een pauze de game weer opstart.
Je saves kwijtraken in een game is altijd vervelend. Gelukkig hebben games steeds vaker autosave en is een bug die je save files zoekmaakt, zoals waar Baldur’s Gate 3 op Xbox een tijdje last van had, vrij zeldzaam. Maar in Dragon’s Dogma 2 is het vrij gemakkelijk om zelf per ongeluk je saves te verwijderen.
Dragon’s Dogma 2 heeft namelijk wanneer je de game na je eerste speelsessie opstart, twee mogelijkheden om te laden. Vanaf de laatste keer dat je opsloeg, of vanaf de laatste keer dat je rustte in een herberg. Die laatste optie is alleen link: alle voortgang die je had geboekt en had opgeslagen nadat je voor het laatst in een herberg verbleef, wordt namelijk verwijderd.
Je kunt dus als je deze optie hebt gebruikt niet terug om alsnog je laatste handmatige save te laden. Daar waarschuwt de game je voor, maar het is toch handig om van tevoren ook te weten. Laden vanaf de laatste keer dat je in een herberg verbleef is een optie als je bij je laatste save vastzit, maar als je echt door wil waar je gebleven was is het veiliger om te kiezen voor je laatste save.

Dragon’s Dogma 2 spelers proberen performance te verbeteren

Als je al bent begonnen aan Dragon’s Dogma 2 heb je misschien gemerkt dat de framerate niet altijd heel stabiel is. Capcom gaat dat nog aanpakken met patches. Maar intussen proberen fans het zelf op te lossen, wat in dit geval betekent dat bijna geen enkele NPC veilig is.

Populair Nieuws