Cult classic-filmreeks keert na 15 jaar plotseling weer terug

News
vrijdag, 22 maart 2024 om 14:00
the boondock saintsf1711111524
De Boondock Saints zijn nog niet ten einde. De cult classic-filmreeks krijgt na vijftien jaar namelijk eindelijk nog een derde deel.
Toen de eerste Boondock Saints uitkwam in 2000, was de VS nog in shock over de Columbine High School shootings. Als gevolg daarvan werd de bloederige actiefilm in slechts bioscopen uitgebracht en daarmee een enorme flop. Van het budget van zes miljoen dollar werd maar 30,471 dollar opgehaald in de box office.
Daarna is de film alleen een grote cult classic geworden, met een opbrengst van meer dan 50 miljoen dollar in de verkoop van DVD’s in alleen al de Verenigde Staten. Het was reden genoeg om een sequel te maken voor regisseur Troy Duffy, die originele castleden Norman Reedus (The Walking Dead) en Sean Patrick Flanery (Saw 3D) weer wist te strikken. Het tweede deel was alleen een stuk minder succesvol en wist maar net het budget terug te verdienen.
Na een paar mislukte pogingen om de franchise toch door te zetten, leek het einde gekomen voor de Boondock Saints. Maar nu is er toch nog een derde deel aangekondigd, vijftien jaar na de release van de tweede film. Dat meldt The Hollywood Reporter.

Oude en nieuwe namen

Reedus en Flanery keren opnieuw terug om de MacManus broers te spelen, die op hardhandige wijze Boston willen verlossen van de onderwereld. Voor het derde deel is alleen wel een opvallende verandering. Troy Duffy zal de film namelijk niet regisseren, ondanks dat hij de geestelijk vader is achter de reeks.
Wie The Boondock Saints 3 wel zal regisseren, dat is nog de vraag. Productiebedrijf Thunder Road, het bedrijf achter de John Wick-films, is nog op zoek naar een nieuwe regisseur.