Xbox vindt eindelijk fout Baldur’s Gate 3 saves

News
woensdag, 10 januari 2024 om 14:00
baldurs gate 3f1691076360
In december konden Xbox-spelers ook eindelijk gaan genieten van Baldur’s Gate 3. Helaas kwamen veel spelers er snel achter dat hun saves verdwenen. Na wat mislukte pogingen om dat te verhelpen, zou Xbox nu eindelijk de echte oorzaak hebben gevonden.
Baldur’s Gate 3 is inmiddels ongeveer een maand uit op Xbox, maar spelers hebben er nog niet zoveel van kunnen genieten als op PC en PS5. In veel gevallen verdwijnen de save files van de game namelijk. In een lange RPG als Baldur’s Gate 3 maakt dat het lastig om veel voortgang te boeken in de game.
Maar Larian Studios heeft nu goed nieuws: Xbox heeft de oorzaak van het probleem gevonden. Er komt snel een oplossing in de vorm van een firmware update. Vanaf dinsdag 16 januari kun je handmatig je console updaten, of je kunt een week extra wachten tot dezelfde update wereldwijd wordt uitgerold.
Er is een kleine kanttekening: Larian heeft niet onafhankelijk van Xbox kunnen bevestigen dat de fix werkt. Maar de ontwikkelaar laat weten er alle vertrouwen in te hebben dat Microsoft het bij het rechte eind heeft. Hopelijk kunnen Xbox-spelers binnenkort dus eindelijk zonder zorgen op avontuur in Baldur’s Gate 3.

Xbox evengoed onder vuur om Baldur’s Gate 3

Zelfs als de Xbox firmware-updat het save-probleem verhelpt, hebben sommige Baldur’s Gate 3 spelers alsnog problemen met Xbox. Sommige fans zijn namelijk geband op Xbox omdat ze gameplay clips uit de game hadden opgenomen met expliciete naaktheid, die vervolgens automatisch naar de servers van Xbox werden geüpload.
Xbox’ “oplossing” hiervoor is het advies om automatisch uploaden uit te zetten, maar veel spelers vinden het raar dat ze geband kunnen worden voor het uploaden van gameplay uit een titel die Xbox zelf heeft goedgekeurd voor het platform. Ook zijn spelers niet blij dat automatische uploads naar de servers standaard aanstaan zonder dat de speler dat weet.

Populair Nieuws